urednistvo@preteklih24.si

V preteklem dnevu v Pomurju kar 15 prometnih nesreč

Policisti Policijske uprave Murska Sobota začenjajo svoje poročilo s slabimi novicami. V skupno petnajstih prometnih nesrečah je ena oseba umrla, ena oseba se je posebno hudo telesno poškodovala, ena oseba se je hudo telesno poškodovala in pet oseb lahko telesno poškodovalo. Poleg tega so policisti obravnavali še šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.

Fotografija je simbolična

Prometna nesreča s smrtnim izidom

Včeraj ob 8.27 so policisti bili obveščeni, da je izven naselja Nedelica prišlo do prometne nesreče med dvema osebnima avtomobiloma. Z zbiranjem obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je 36-letna voznica osebnega avtomobila v katerem je bil pravilno, v otroškem sedežu zavarovan 13-mesečni otrok vozila po lokalni cesti iz smeri naselja Nedelica v smeri naselja Dobrovnik. Ko se je pripeljala do križišča, je zapeljala na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, kar je imelo za posledico, da je voznica, zaradi poškodb zadobljenih v prometni nesreči na kraju umrla. Otroka v vozilu voznice pa so s posebno hudimi telesnimi poškodbami odpeljali v UKC Ljubljana. Voznik drugega, v prometni nesreči udeleženega vozila je bil lahko telesno poškodovan. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka okrožnega sodišča v Murski Soboti, katera sta odredila izvedeniško mnenje, na podlagi katerega se bo ugotovil dejanski vzrok prometne nesreče. To je letošnja četrta smrtna žrtev na pomurskih cestah.

Kriminaliteta

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali nasilje v družini, grožnjo, zasegli bankovec za 20 evrov za katerega se sumi, da je ponarejen in tri kazniva dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Javni red in mir

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Meritve hitrosti

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.