urednistvo@preteklih24.si

32-letniku med hišno preiskavo zasegli puško Kalašnikov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 147 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 37 nanašalo na kriminaliteto, 37 na javni red in mir, ter 54 na prometno varnost.

FOTO: PU Ljubljana

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 13 tatvin, vlom in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 19. 5. 2021, od 6. ure in 20. 5. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Kosova), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Viča je bilo vlomljeno v 3 gradbene kontejnerje, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Rop:

Včeraj, nekaj po 13. uri so policisti bili obveščeni o ropu trafike v centru Ljubljane. Ugotovljeno je bilo, da je do sedaj še neznani storilec vstopil v trafiko in s pištolo za pasom od uslužbenke zahteval denar. Uslužbenka mu je izročila nekaj sto evrov gotovine, storilec pa je s kraja pobegnil. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški visok med 175 in 180 cm, normalne postave, oblečen v večbarvno jakno, jeans hlače, obut v črne športne copate, imel je nahrbtnik svetlo in temno modre barve

Prijet storilec vlomov v kleti:

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so v torek odvzeli prostost 44-letniku iz območja Kočevja, ki je osumljen, da je meseca aprila na območju Most vlomil v pet kleti iz njih odtujil kolesa. Osumljeni je bil včeraj priveden k preiskovalnemu sodniku, zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Med hišno preiskavo najdeno orožje:

Moščanski policisti so včeraj na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 32-letniku iz okolice Vrhnike. Pri preiskavi so odkrili dve imitaciji pištol s katerimi je osumljeni predhodno storil prekršek po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. V zvezi navedene kršitve bo zoper 32-letnika podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Med preiskavo so odkrili tudi avtomatsko puško AK-47 (Kalašnik) z dvema nabojnikoma, ter 10 nabojev. Zaradi posesti navedene puške bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 13.30 je na Zasavski cesti iz smeri Dolskega proti Senožetom prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v enega voznika, nato pa še v voznico osebnega vozila za njim. Vozilo povzročitelja je še enkrat odbilo tako, da je trčilo v prometni znak na nasprotni strani ceste in tam obstalo. Povzročitelj, voznica zadnjega vozila, ter sopotnica v drugem vozilu so se lažje poškodovali in so bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana. Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom, vendar je bil rezultat pri vseh treh negativen. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog. Zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic je bila na navedeni lokaciji cesta popolnoma zaprta do 16. ure zaradi česar so nastajali večji zastoji na glavni cesti in vseh lokalnih vzporednih cestah.