urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti obravnavali kar dve prometni nesreči tvornih vozil, katerim je razneslo pnevmatiko

Včeraj, 18. maja ob 16.55 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči tujega jadralnega padalca na vzletišču Lijak za jadralne padalce na območju naselja Ravnica (Mestna občina Nova Gorica). Policisti PP Nova Gorica so z ogledom na kraju in zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da se je pri trdem pristanku na vzletišču Lijak poškodoval jadralni padalec iz Nizozemske.

Fotografija je simbolična

Po nezgodi so na kraju poleg policistov kasneje posredovali tudi pripadniki Enote za hitre reševalne intervencije (HRI) Civilne zaščite Mestne občine Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Po
nudeni oskrbi na kraju so reševalci predvidoma lažje poškodovanega nizozemskega državljana z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Na Tolminskem najdeno ukradeno motorno kolo

Včeraj, 18. maja ob 18.23 uri, je bila Policija obveščena o tatvini zaklenjenega motornega kolesa znamke Tomos, ki je bilo parkirano nasproti vhoda enega od stanovanjskih blokov v Tolminu. Odtujeno motorno kolo je bilo že dobro uro kasneje najdeno parkirano v Lavričevi ulici. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti PP Tolmin bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog na Goriškem

Danes, 19. maja v nočnem času, so policisti PP Nova Gorica na območju Nove Gorice mlajšemu moškemu v postopku zasegli delce posušene zelene rastline, saj je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Policisti so zasežene rastlinske delce poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper 22–letnega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prometne nezgode I. kategorije na hitri cesti H4

Včeraj, 18. maja ob 13.22 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nezgodi I. kategorije na odseku hitre ceste H4 pred delno zaporo v Selu, kjer je vozniku tujega tovornega vozila razneslo pnevmatiko. Na kraju je bilo z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je 40–letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan Poljske, vozil iz Sela proti naselju Vogrsko. Nezgoda se je zgodila na zožanem delu vozišča, kjer potekajo obnovitvena dela in promet poteka po odseku hitre ceste za vožnjo proti Selu v obe smeri (dvosmerno) in je vozišče fizično ločeno z začasno varnostno ograjo. Poljskemu vozniku so se na prednji osi leve strani polpriklopnika odvili vijaki platišča, pri čemer je eno platišče padlo na smerno vozišče za vožnjo proti naselju Vogrsko, drugo platišče pa odbilo preko varnostne ograje na vozišče za vožnjo vozil iz Vogrskega proti Selu. V tistem trenutku je iz Vogrskega pripeljal drugi 35-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnim vozilom, državljan Madžarske, ki je pri tem z levim delom prednjega odbijača trčil v pnevmatiko z platiščem, ki je padla iz nasprotnega smernega vozišča.

Prav tako so policisti bili včeraj, 18. maja ob 21.05 uri, obveščeni še o prometni nesreči na odseku hitre ceste H4 med Ajdovščino in Razdrtim. Ugotovljeno je bilo, da je 32-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom, državljan Poljske, vozil o hitri cesti iz Razdrtega proti Vipavi. Med vožnjo na omenjeni relaciji je razneslo prednjo levo pnevmatiko vlečnega vozila. Pri tem pa so kosi pnevmatike odleteli na nasprotno smerno vozišče hitre ceste (odsek Vipava – Razdrto), po katerem sta v tistem času vozila 47-letni voznik in 31-letna voznica osebnega avtomobila. Oba sta z osebnimi vozili prevozila dele pnevmatike, na njunih vozili je nastala materialna škoda. Prometni policisti so oba primera zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti na Idrijskem iz prometa izločili dva voznika avtomobilov zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Policisti PP Idrija so včeraj, 18. maja v zgodnih večernih urah, na območju Idrije imeli v postopku voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je omenjeni voznik odločno odklonil. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper 44-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Idrija včeraj, 18. maja zvečer, na območju Idrije imeli v postopku še drugega voznika osebnega vozila in tudi njemu v postopku odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Tudi v njegovem primeru je bil rezultat hitrega testa pozitiven na prepovedane droge (kanabis). Policisti so mu odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 37-letni voznik odločno odklonil. Tudi slednjemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.