urednistvo@preteklih24.si

Nov dan, nova prometna nesreča motorista

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 14 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in poskusov izmika mejni kontroli.

PROMETNA VARNOST

Padec motorista

Policisti PP Krško so bili nekaj po 15. uri obveščeni o prometni nesreči na cesti med Brestanico in Velikim Kamnom. Opravili so ogled in ugotovili, da je 43-letni motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Reševalci so mu na kraju nesreče oskrbeli poškodbe in ga odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole tovornih vozil na vstopu v Slovenijo v dveh tovornih vozilih srbskih registrskih oznak in v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak odkrili šest državljanov Afganistana, ki so se, skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.