urednistvo@preteklih24.si

Močno pijana voznica vijugala po cesti

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 296 klicev, od tega 115 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 16 kaznivih dejanj,
– 21 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v kateri so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
– 1 voznico so policisti pridržali do streznitve,
– 9 povoženj živali,
– 15 prijav kršitev javnega reda in miru, 10 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku štiri državljane Makedonije, z urejenim bivališčem v Sloveniji, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so trem polnoletnim izdali plačilne naloge, mladoletnika pa opozorili.

Zvečer so zaradi enakega dejanja imeli v postopku državljana BiH, z urejenim bivališčem v Sloveniji, nato pa še dva državljana BiH, z urejenim bivališčem v Sloveniji in v Nemčiji, ki so z dvema osebnima avtomobiloma slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jim izdali plačilne naloge.

PRIJETA TUJCA

Včeraj, ob 11. uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili dva skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

PIJANA VOZNICA

Sinoči je voznik osebnega avtomobila, med tem, ko je stala v semaforiziranem križišču v Ormožu, opozoril 35-letno voznico osebnega avtomobila, da je med vožnjo do tja močno vijugala po cesti. Ker je bila voznica očitno pijana je o tem obvestil tudi policijo.

Policisti so ugotovili, da je imela voznica v organizmu 0,69 mg/l alkohola. Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje in jo pridržali do streznitve.

Vozniško dovoljenje bodo skupaj z obdolžilnim predlogom zoper njo, poslali pristojnemu sodišču.