urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti v preteklem dnevu obravnavali 11 tatvin in 2 vloma

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 61 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (tri osebe so bile pridržane) in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 18. 5. 2021, od 6. ure in 19. 5. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v kiosk, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 100 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 9. uro je na Ulici Pohorskega bataljona prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Nesrečo je zaradi izsiljevanja prednosti povzročil voznik
osebnega vozila. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Včeraj, okoli 10.30 je v Žlebiču prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v pravilno
vozečo voznico osebnega vozila. Oba sta se v nesreči lažje poškodovala in bila s kraja odplejana v UKC Ljubljana. Povzročitelju je bil odrejen strokovni pregled za ugotavljanje prisotnosti alkohola in drog v organizmu. Po znani analizi bo zoper njega izveden ustrezen ukrep. Prav tako pa mu bo izdan plačilni nalog zaradi žaljenja drugih udeležencev in policistov na kraju nesreče.