urednistvo@preteklih24.si

Voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestni kamniti zid

Včeraj, 17. maja zgodaj popoldne, so policisti PP Nova Gorica v Vrtojbi obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na gradbišču cestne infrastrukture na škodo ene od gospodarskih družb.

Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času od petka, 14. maja do prijave kaznivega dejanja Policiji na omenjenem gradbišču skušal vlomiti v gradbeni zabojnik; pri tem je nepridiprav na vratih zabojnika poškodoval oz. zvil kovinsko okovje z zaklenjeno ključavnico obešanko. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je iz rezervoarja bližnjega delovnega stroja iztočil približno 50 litrov goriva. Po dejanju je storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon kaznivega dejanja tatvine goriva. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Voznik avtomobila na Tolminskem zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestni kamniti zid

Včeraj, 17. maja ob 19.36 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Bača pri Modreju (Občina Tolmin). Z ogledom kraja nezgode in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 29–letni voznik osebnega vozil po regionalni cesti iz Bače pri Modreju proti Koritnici. Med vožnjo je njegovo vozilo zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na levo stran vozišča, kjer je s prednjim delom avtomobila trčil v obcestni kamniti zid. Vozilo je po trčenju odbilo na nasprotno stran, kjer je zdrsnilo s ceste na travnato brežino in tam obstalo. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan. Tolminski policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev 45. člena ZPrCP).

V Desklah si je neznanec prilastil pozabljeno gotovino v reži bankomata

Včeraj, 17. maja v popoldanskih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali sum kaznivega dejanja Zatajitev (po 208. členu KZ-1) na območju naselja Deskle. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec minuli petek oz. 14. maja popoldne, prišel do bančnega avtomata v omenjenem naselju in iz reže za izdajo gotovine odvzel 70 evrov gotovine, ki jih je tam pozabil oškodovanec. Po dejanju je neznanec z odtujeno gotovino odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeleženo osebno vozilo

Včeraj, 17. maja zjutraj, so policisti PP Tolmin obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom v Tolminu. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila v soboto, 15. maja v večernih urah, v Gregorčičevi ulici v Tolminu (neposredno ob stanovanjskem bloku) z vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v cestni otok, zapeljal čez njega in pri tem poškodoval vozilo ter dva prometna znaka, ki sta bila postavljena na omenjenem cestnem otoku. Po trčenju je zaenkrat še neznani voznik odpeljal dalje ne da bi o tem obvestil Policije oz. seznanil lastnika poškodovanih prometnih znakov (tamkajšnjo komunalno podjetje). Ko bodo policisti pobeglega voznika izsledili, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek.