urednistvo@preteklih24.si

Voznik avtobusa na prehodu za pešce trčil v kolesarko, slednja hudo poškodovana

Včeraj, okrog 10. ure je v naselju Černelavci voznica osebnega avtomobila odvzela prednost drugi voznici osebnega avtomobila, katero je z vozilom odbilo na ulico iz smeri katere se je pripeljala voznica kombiniranega vozila.

Fotografija je simbolična

Le-ta se je izogibala trčenju in zapeljala v robnik in si poškodovala vozilo. Udeleženka prometne nesreče, voznica osebnega avtomobila je bila lažje telesno poškodovana. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Kolesarka hudo telesno poškodovana

Danes, malo pred 7. uro je v Murski Soboti prišlo do prometne nesreče med voznikom avtobusa in kolesarko. Prometno nesrečo je povzročil voznik avtobusa, ki je na prehodu za pešce in kolesarje pred krožiščem odvzel prednost kolesarki, ki je vozila po levi kolesarski stezi ter jo pri tem zadel. Na avtobusu ni bilo potnikov. Kolesarka je bila v nesreči hudo telesno poškodovana. Po vseh zbranih obvestil bo zoper voznika avtobusa podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo, zoper kolesarko pa plačilni nalog zaradi vožnje po napačni strani.

Vse do konca meseca maja po vsej Sloveniji potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Glavni cilj akcije je zmanjšanje števila smrtnih žrtev in hudo telesno poškodovanih kolesarjev ter omogočiti varno kolesarjenje.