urednistvo@preteklih24.si

Padel z gradbenega odra in se hudo poškodoval

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Krškem so kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli kolo z motorjem.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitega prehoda državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na Brezovici

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči na Brezovici. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil voznik tovornega vozila, ki je trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je voznik ustavil ob vključevanju na prednostno cesto. Voznik tovornega vozila se je v nesreči lažje poškodoval.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Mokronogu je med 14. 5. in 17. 5. nekdo vlomil v garažo in odtujil motorno žago in motorno škropilnico. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V Petrovi vasi na območju PP Črnomelj je v noči na 17. 5. neznanec z dveh osebnih avtomobilov VW lupo odtujil katalizatorja in lastnika oškodoval za 800 evrov.

Na parkirnem prostoru gostinskega lokala na Mirni na območju PP Trebnje je med 21.30 in 23. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil dve lovski puški in dokumente. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za 10.000 evrov. Policisti okoliščine še preiskujejo.

V Trebnjem je v noči na 18. 5. neznanec skozi okno vlomil v prostore podjetja in odtujil električno ročno orodje in denar. Škode je za okoli 1700 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopil državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kostanjevice na Krki izsledili in prijeli državljana Pakistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Brežiški policisti so bili okoli 9.30 obveščeni o nesreči pri delu v Artičah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 37-letni moški opravljal slikopleskarska dela v objektu. Ko se je nahajal na gradbenem odru, je padel na tla z višine okoli treh metrov in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so o nesreči seznanili pristojnega inšpektorja za delo, okoliščine pa še preiskujejo.

Požar

O požaru stanovanjske hiše na Drski v Novem mestu so policisti bili obveščeni 18. 5. nekaj po 1.30. Požar so gasilci omejili in pogasili, nastalo je za okoli 15.000 evrov premoženjske škode. Po prvih ugotovitvah policistov je zagorelo v kletnih prostorih hiše, vzrok za nastanek požara pa še preiskujejo. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.