urednistvo@preteklih24.si

Osebi na plovilu v okvari postalo slabo, na pomoč priskočili policisti

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 142 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 s hujšimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine in 1 vlom. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij.

Fotografija je simbolična

V vasi pri Postojni je nekdo iz zapuščene hiše ukradel televizijo, dva štedilnika, solarni komplet, mize in stole ter kosilnico, masivna vrata in 150 litrski sod. Škode je za približno 1500 evrov.

V Dekanih je nekdo z neregistriranega vozila ukradel katalizator, vreden 600 evrov.

Ob 17.30 je v Škofijah padel kolesar. 45-letni domačin je vozil kolo od Ankarana proti Škofijam in prehiteval skupino pešcev ter zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom. Po končanem prehitevanju se je vračal nazaj v desno in zapeljal izven makadamskega vozišča ter padel preko krmila na glavo. Odpeljan je bil v SB Izola, od koder so policisti bili obveščeni, da je huje poškodovan (zlom reber, dlančnice, udarnine in odrgnine).

V Postojni je nekdo iz ene od prodajaln ukradel več kozmetičnih izdelkov. Zadeva se preiskuje.

Ob 21.15 so v Luciji ustavili osebni avto, ki ga je vozil 33-letnik. Odrejen mu je bil alkotest, ki je pokazal 0,34 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. V nadaljevanju je bil opravljen hitri test na mamila, ki je reagiral na kanabis. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Reševanje na morju

Ob 21. uri so policisti prejeli klic z URSP s prošnjo za pomoč. Eno plovilo je namreč na morju ostalo v okvari (neplovno zaradi okvare na motorju), osebi na plovilu pa naj bi bilo slabo. Policisti Postaje pomorske policije Koper so plovilo našli v nekaj minutah. Na plovilu sta bila 40-letnik in 37-letnik, oba z okolice Portoroža. Policisti so plovilo v okvari odvlekli do mandrača v Piranu. Nihče ni potreboval zdravniške pomoči.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 10 ilegalnih migrantov.

V Dolenjskem potoku so obravnavali 2 državljana Pakistana, 3 državljane Irana, 3 državljane Pakistana in 1 državljana Afganistana, pri Podbežah pa danes zjutraj državljana Bangladeša.