urednistvo@preteklih24.si

Nepazljiv voznik na prehodu za pešce trčil v peško

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 161 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 31 nanašalo na kriminaliteto, 47 na javni red in mir, ter 59 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 1 vlom in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 17. 5. 2021, od 6. ure in 18. 5. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Ribnici je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 60 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 8. ure je na Šišenski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Voznik osebnega vozila na prehodu za pešce ni upošteval prednosti, ter trčil v peško, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 20.30 je na Barjanski cesti prišlo do prometne nesreče v kateri je voznik osebnega vozila pri zavijanju izsili prednost vozniku, ki je vozil naravnost. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.