urednistvo@preteklih24.si

Kolesar trčil v peško in jo poškodoval

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; po 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Še vedno je aktualno včerajšnje obvestilo o pogrešanem 89letnem Jeseničanu Kosem Andreju.

Škofjeloški policisti so obravnavali nesrečo pri delu v proizvodnem podjetju in poškodbe pri delavcu med raztovarjanjem materiala. Tuja krivda je izključena.

Kranjski policisti so včeraj na podlagi prijave iz prometa izločili voznika pod močnejšim vplivom alkohola. Vozniku je preizkus
alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,73 mg/l oziroma 1,5 promila alkohola. Gre za hujši prekršek, za katerega je predvideno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

V Kranju so policisti so obravnavali prijavo o psu brez skrbnika, ki je bil najden.

Na Jesenicah je bilo najdeno gorsko kolo rdečemodrobele barve, znamke Fuji Utah. Kolo se kot najden predmet nahaja na policijski postaji.

Tržiški policisti so včeraj z usmerjanjem prometa v Lešah pomagali pri izvleku avtobusa, ki se mu je med obračanjem zaradi razmočenega terena udrla neutrjena bankina.

Spremembam in poslabšanju voznih razmer velikokrat sledijo prometne nesreče. Zato pozivamo udeležence, naj vožnjo vedno prilagajajo razmeram na cesti zaradi vremena, gostote prometa, stanja vozišča in drugih elementov v prometu.

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali kolesarja, ki je trčil v peško in jo po podatkih policije lažje poškodoval. Proti kolesarju poteka postopek. Pozivajo k previdnosti pri vožnji kolesa. Bistveno za kolesarje je dosledno upoštevanje prometnih pravil; uporaba kolesarskih stez (kjer so); razdalja med njimi, kadar vozijo eden za drugim; ustrezna razdalja do roba vozišča; prilagojena hitrost vožnje; previdnost in vidnost, trezno stanje in zaščitna oprema ter varna souporaba prometnih površin, ker v prometu nikoli ni nihče sam ampak si površino deli še z drugimi.

Kriminaliteta

V Šenčurju je storilec odtujil dele vozila, v Kranju pa je storilec poskušal vlomiti v poslovni objekt. Na Drulovki so policisti
obravnavali še prijavo poškodbe vrat na prodajalni.