urednistvo@preteklih24.si

Uporabnik električnega skiroja izsilil prednost kolesarju, slednji poškodovan

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 105 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 21 nanašalo na kriminaliteto, 31 na javni red in mir, ter 35 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 2 vloma in 1 primer poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med 16. 5. 2021, od 6. ure in 17. 5. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Osilnice izsledili in prijeli 2 tujca (drž. Afganistana), ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder sta bila odtujena električna skiroja. Škoda znaša okoli 1100 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 13. ure je v Medvodah prišlo do prometne nesreče v kateri je uporabnik električnega skiroja izsilil prednost kolesarju. Kolesar je pri tem padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.