urednistvo@preteklih24.si

Šempeter: Zagorelo pozabljeno olje na prižgani kuhalni plošči

Danes, 17. maja 2021, so žalski gasilci bili ob 12:55 uri obveščeni o požaru stanovanja v večstanovanjskem objektu v Šempetru v Savinjski dolini, občina Žalec, Gasilska zveza Žalec.

FOTO: Gasilska zveza Žalec

Po prejemu informacije o dogodku so bila aktivirana Prostovoljna gasilska društva Šempeter v Savinjski dolini, Vrbje in Žalec. Skupno je v intervenciji sodelovalo 23 gasilcev z šestimi gasilskimi vozili. Zagorelo je pozabljeno olje na prižgani kuhalni plošči. Požar so pogasili mladoletni osebi in sosed, ki jima je prvi priskočil na pomoč. Sosed je mladoletnika naprej odpeljal z stanovanja v svoje stanovanje, nato se je ponovno podal v zadimljeno stanovanje, kjer je z odejo zadušil plamene ognja in pričel odpirati okna v stanovanju. Mladoletna oseba, ki je prva pričela z gašenjem, se je pri tem poškodovala in nadihala dima. Po prihodu gasilcev PGD Šempeter v Savinjski dolini, Vrbje in Žalec so ti zavarovali kraj, pregledali kuhinjo s termo kamero ter oskrbeli poškodovanega do prihoda reševalcev NMP Žalec, ki je bil z reševalnim vozilom prepeljan v SB Celje.

Gasilska intervencija se je zaključila okoli 14:00 ure.

Ob tej priložnosti bi vas radi gasilci ponovno opozorili, da se gorečega olja ne gasi z vodo, temveč se po možnosti pokrije s pokrivalko ali vlažno krpo, saj pri gašenju gorečega olja z vodo pride do burne reakcije, ki pospeši gorenje.