urednistvo@preteklih24.si

Na dvorišču sta se sprla, eden utrpel telesne poškodbe

Včeraj, 16. maja ob 14.24 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije med Rožno Dolino in Pristavo (Mestna občina Nova Gorica) in v kateri je bil udeležen 24-letni voznik osebnega avtomobila.

Fotografija je simbolična

Policisti PP Nova Gorica so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nezgode med drugim ugotovili, da je omenjeni voznik med vožnjo na omenjeni relaciji zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in posledično zapeljal z vozišča. V nezgodi se je predvidoma lažje poškodoval. Kasneje so na kraju
poškodovanca oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Novogoriškim policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Novogoriški policisti so 24-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Na Idrijskem iz prometa izločili 42-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 16. maja ob 20.02 uri, so policisti v Idriji ustavili voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola, med drugim je odklonil tudi odrejen strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje
(po 113.a členu Zakona o prekrških). Zoper voznika bodo policisti PP Idrija podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Vlomili v trgovino

V soboto, 15. maja zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v trgovino v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v nočnem času vlomil vhodna vrata objekta in vstopil v
notranjosti. Storilec si je nato iz blagajne prilastil neka gotovine (blagajniški minimum). Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer lahke telesne poškodbe

Včeraj, 16. maja dopoldne, so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe (po 122. členu KZ-1) v enem od naselij v Občini Miren-Kostanjevica, kjer sta se na dvorišču stanovanjske hiše fizično sprla dva moška. V omenjenem sporu je eden od udeležencev spora utrpel lahko telesno poškodbo, kasneje mu je bila nudena zdravniška pomoč v šempetrski bolnišnici; po nudeni zdravniški pomoči je bil odpuščen v domačo nego. Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera zoper enega udeleženca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

V soboto, 15. maja pozno popoldne, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica v Novi Gorici mladoletniku v postopku zasegli delce zelene posušene rastline, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedana droga (konoplja). Policisti so rastlinske delce poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper mladoletno osebo zaradi kršitve Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (kršitev drugega odstavka 33. člena ZPPPD) podali
obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Tatvina kolesa

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 16. maja popoldne, obravnavali tatvino kolesa na območju Nove Gorice. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec včeraj na dvorišču pred stanovanjskim blokom odvzel zaklenjeno moško kolo znamke X-Fact Cross Mission. Po dejanju je nepridiprav kraj z odtujenim kolesom zapustil in odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino kolesa na podlagi ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.