urednistvo@preteklih24.si

Med begom pred policisti storil več hujših prekrškov

V petek, 14. maja, ob 17.30, so policisti na izvozu za Unec ustavili osebni avto R Clio. Pod sopotnikovim sedežem je policist opazil prozorno PVC vrečko, v kateri so bili zeleni rastlinski delci – vršički, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo konopljo.

Fotografija je simbolična

Policista sta mu vrečko zasegla. V tem trenutku je 22-letni voznik iz Kopra nenadoma sedel v svoje
vozilo in naglo odpeljal (z odprtimi sopotnikovimi vrati in vrati prtljažnika) na izvoz iz avtoceste Unec, in sicer v nasprotno smer vožnje. Zatem je s pospešeno vožnjo v nasprotni smeri vožnje nadaljeval po izvozu z avtoceste in po avtocesti. Po približno 50 metrih vožnje v napačno smer je polkrožno obrnil, pri čemer je zapeljal čez vozni in prehitevalni pas avtoceste, nato pa nadaljeval proti Kopru. Policisti so ga sledili in ustavljali vse do Kopra. Na poti so bili izpolnjeni pogoji za ustavitev s stingerjem, vendar je vozil z veliko hitrostjo, zavijal levo in desno ter prehiteval vozila pred njim, zato ga ni bilo mogoče varno prehiteti in ustaviti.

Na bencinskem servisu v Kopru je z nezmanjšano hitrostjo zapeljal proti makadamskemu parkirišču, kjer je vozilo pri vožnji preko robnika zaradi velike hitrosti vrglo v zrak. Z vožnjo je nadaljeval preko nadvoza pešpoti in kolesarske steze preko reke Badaševice proti Tomšičevi ulici. Med vožnjo čez nadvoza je ogrožal pešce in policiste, ki so se mu umikali na rob nadvoza. Na koncu nadvoza se je z bežečim vozilom zaletel v kovinski stebriček. Po trku je izstopil iz vozila in začel bežati peš proti Veluščkovi ulici in za blok do garaž, kjer sta ga dohitela policista, ga obvladala in vklenila.

22-letnemu vozniku iz Kopra sledi obdolžilni predlog, ker ni upošteval prometne signalizacije o prepovedi vožnje, vozil je po površini, ki ni namenjena vožnji osebnih vozil, vozil je z neprilagojeno hitrostjo in odklonil strokovni pregleda na mamila. Za ostale prekrške, ki jih je storil na relaciji Unec – Koper, sledi uvedba prekrškovnega postopka po zbranih obvestilih (zbiramo še podatke občanov, ki jih je bežeči voznik ogrožal pri svoji nevarni vožnji). Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in podali kazensko ovadbo za kaznivi dejanji Nevarna vožnja v cestnem prometu in Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami.

Ker je voznik z nevarno vožnjo ogrožal tako voznike, kot tudi pešce in kolesarje, policisti prosijo da vsi, ki ste bili ogroženi, pokličete na 113 ali 05 611 67 00 (PP Koper).