urednistvo@preteklih24.si

83-letna voznica povzročila prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 770 klicev občanov. 213 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Fotografija je simbolična

42 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 90 s področja prometne varnosti in 58 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Minuli vikend so policisti na celjskem območju obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi posledicami, tri z lažjimi in 39 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti včeraj obravnavali na Liptovski ulici v Slovenskih Konjicah. Povzročila jo je 83-letna voznica osebnega vozila. 83-letna voznica je vozila iz smeri Tepanja proti Stranicam. V semaforiziranem križišču v Slovenskih Konjicah, je pri izvozu s sprednjim levim delom silovito trčila v prednji levi del vozila 42-letnega voznika, ki je bil pravilno razvrščen na prometnem pasu za zavijanje v levo, proti naselju Bezina. Po trčenju je vozilo voznice odbilo in je trčila še v 65-letnega voznika kolesa z motorjem, ki je prav tako čakal v križišču pri rdeči luči na semaforju. Voznik kolesa z motorjem se je v trčenju hudo poškodoval. Povzročiteljica, voznik drugega udeleženega vozila in njegov 69-letni sopotnik so se v prometni nesreči lažje poškodovali.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali v 31. primerih.

Kriminaliteta

V petek so policisti bili obveščeni o vlomih v dva vikenda na območju Lesičnega. V enem primeru je storilec ukradel televizor, obema lastnikoma je škodo povzročil s poškodovanjem okna in vrat.

V Velenju so policisti v petek obravnavali poškodovanje dveh osebnih vozil. Neznani storilec je na parkirišču Goriške in Kidričeve ulice, z ostrim predmetom na dveh osebnih vozilih naredil več risov ter vsakemu od lastnikov povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Radegundi je neznani storilec vlomil v postajo sedežnice in ukradel 6 akumulatorjev in okoli 100 litrov nafte in sosednjega objekta pa še električni kabel.

Izpred stanovanjske hiše na Kettejevi ulici v Celju je neznani storilec v noči iz sobote na nedeljo ukradel električni skiro.

Na Koroški cesti v Velenju so policisti obravnavali vlom v skladiščne prostore podjetja. Storilec je ukradel motorno žago, kosilnico in škatlo z orodjem.

V Velenju so policisti včeraj obravnavali še vlom v osebno vozilo. Pogrešajo več različnega električnega orodja.

Žalska policista sta včeraj zaznala, da je bilo vlomljeno v skladišče podjetja v Žalcu, v bližini skladišča pa opazila voznika osebnega vozila, ki na znake policistov ni ustavil. Policista sta vozilo izsledila v bližnjem gozdu. V vozilu je bila ukradena kosilnica. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Ilegalne migracije

V soboto zjutraj so policisti na železniški postaji v Celju izsledili tri državljane Pakistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. V Celje so se pripeljali na tovornem vlaku. Vsi trije so zaprosili za azil.