urednistvo@preteklih24.si

Z vlomom povzročil za 10 tisočakov škode

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 276 klicev, od tega 104 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 15 kaznivih dejanj,
– 5 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II.kategorije v katerih so bile 3 osebe poškodovane,
– 9 povoženj živali,
– 19 prijav kršitev javnega reda in miru, 12 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih,
– 2 osebi sta bili pridržani po določilih Zakona o prekrših.

Izpostavljamo:

VLOM V PODJETJE

Danes ponoči je neznani storilec vlomil, v podjetje v Mariboru, pri vlomu je povzročil za 10.000 evrov materialne škode, iz podjetja pa ni odnesel ničesar.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Poljske, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili.

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku štiri državljane BIH, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznega dovoljenja

Policisti so polnoletnima državljanoma BIH izdali plačilna naloga.

PRIJETI TUJEC

Včeraj dopoldan so policisti PP Ormož, v Središču ob Dravi neposredno pri varovanju zelene meje prijeli državljana Afganistana, ki je na nedovoljen način vstopil v našo državo.

Tujca bodo policisti, po končanem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.