urednistvo@preteklih24.si

Na območju Bizovika zagorela večstanovanjska hiša

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 379 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 80 nanašalo na kriminaliteto, 130 na javni red in mir, ter 124 na prometno varnost.

FOTO: Gasilska brigada Ljubljana

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 22 tatvin, 6 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa zbiranje obvestil še poteka in bodo po vseh znanih okoliščinah o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 41 krat na javnem kraju (štiri osebe so bile pridržane) in 19 krat v zasebnem prostoru (dve osebi sta bili pridržani).

Med 14. 5. 2021, od 6. ure in 16. 5. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Zagorja ob Savi je bilo vlomljeno v vikend, od koder je bil odtujen kompresor, kotel, ter pijača. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder je bilo odtujeno orodje in prehrambni artikli. Skupna škoda znaša okoli 800 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v reklamni pano, od koder je bilo odtujenih več žog. Škoda znaša okoli 2200 evrov.

Požar:

Včeraj, ob 17. uri so policisti bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši na območju Bizovika. Na kraju so policisti ugotovili, da je v pritličju zagorela večstanovanjska hiša, vsi stanovalci pa so bili že umaknjeni na varno. Gasilci so hišo pogasili, pri tem pa je bila v notranjosti najdena tudi poginula mačka, ki se je nahajala v enem izmed stanovanj. Nastalo je za več deset tisoč evrov materialne škode. Na kraju so pripadniki Civilne zaščite poskrbeli za nastanitev 6 odraslih oseb in 6 otrok, saj poškodovani prostori niso bili več primerni za bivanje. Nihče od stanovalcev v požaru ni bil poškodovan. Tekom današnjega dne bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara z namenom ugotovitve vzroka. O vseh ugotovljenih okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Ljubljanski policisti so obravnavali 4 prometne nesreče v katerih so se lažje poškodovali kolesarji. Kar v treh so bili za prometno nesrečo odgovorni sami in sicer zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, izsiljevanja prednosti in nepravilnega prevoza tovora na kolesu.

Včeraj, nekaj pred 15. uro je v Velikem Mlačevem prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je iz smeri Grosuplja proti Velikem Mlačevem vozil na prekratki varnostni razdalji in trčil v voznico vozila pred seboj. Vozilo voznice je nato odbilo še v eno vozilo pred njo. V nesreči se je voznica osebnega vozila lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. V postopku so polciisti ugotovili, da je povzročitelj vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja (saj mu je bilo zaradi podobnih prekrškov že odvzeto) in pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 1,05 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznika so pridržali in mu odredili strokovni pregled, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.