urednistvo@preteklih24.si

Vozilo 19-letne povzročiteljice nesreče končalo na boku

Včeraj, 13. maja ob 14.26 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči v Novi Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Z ogledom kraja prometne nezgode in zbiranjem obvestil so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica ugotovili, da je 19–letna voznica avtomobila peljala po Ulici Gradnikove brigade iz smeri Ulice dr. Karla Lavriča proti Erjavčevi ulici.

FOTO: PU Nova Gporica

Pred omenjeno voznico je vozil 55–letni voznik drugega avtomobila, ki je ob stanovanjskem bloku v Ulici Gradnikove brigade zaviral in se ustavil z namenom, da bi parkiral v parkirni boks ob vozišču. Mlajša
voznica zaradi premajhne varnostne razdalje ni uspela ustaviti in je s prednjim desnim delom vozila trčila v zadnji levi del avtomobila, s katerim se je peljal 55-letni voznik. Zaradi trčenja je njeno vozilo prevrnilo na levi bok in obstalo na nasprotnem voznem pasu. V prometni nesreči nihče od udeležencev nezgode ni bil poškodovan. Na kraju so pomoč policistom nudili tudi novogoriški poklicni gasilci. Prometni policisti so 19-letni povzročiteljici nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči na hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo udeležen voznik tovornega vozila s priklopnim vozilom

Danes, 14. maja ob 2.15 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na odseku hitre ceste H4 med Ajdovščino in Vipavo z udeležbo voznika tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom (avtovleka). Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 50-letni voznik omenjenega vozila peljal po hitri cesti iz Ajdovščine proti Vipavi. Med vožnjo na omenjeni relaciji je njegovo vozilo zaradi neprilagojene hitrosti začelo zanašati, tako da je priklopno vozilo zaneslo v desno v obcestni jarek, kjer se je skupaj z naloženim tovorom (osebni avtomobil) prevrnilo. Tovorno vozilo je nepoškodovano obstalo na vozišču, pri prevračanju je prišlo do poškodovanja zaščitne ograje. Prometni policisti so 50-letnemu vozniku zaradi povzročitve prometne nesreče in odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici udeležen 57-letni voznik motornega kolesa

Včeraj, 13. maja ob 21.32 uri, so policisti bili obveščeni, da je na rolkarskem (skate) parku v Novi Gorici, kjer je na površini za pešce z motornim kolesom padel in se poškodoval 57–letni moški. Po nezgodi so na kraju poleg policistov PP Nova Gorica posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so voznika na kraju oskrbeli in ga odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Kasneje je bilo ugotovljeno, da 57-letni voznik ni utrpel telesnih poškodb. V odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da je omenjeni voznik motornega kolesa vozil pod vplivom alkohola (1.16 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policist PP Nova Gorica so 57-letnemu povzročitelju nezgode zaradi več kršitev prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost, vožnja po površini, ki ni namenjena ter vrsti vozil in vožnja pod vplivom alkohola) izdali plačilni nalog.

Izven Solkana iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 13. maja ob 21.15 uri, izven naselja Solkan ustavili 51–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju cestnoprometnih predpisov so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1). Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V okolici Spodnje Idrije opazili medveda

Včeraj, 13 maja v večernih urah, so policisti bili s strani člana Lovske družine Jelenk obveščeni o srečanju občanov z medvedom na glavni cesti med Spodnjo Idrijo in Dolenjo Trebušo, in sicer pod zaselkom Spodnja Kanomlja (Občina Idrija). Medved se je ob srečanju z ljudmi prestrašil in stekel čez bližnji potok v gozd. O srečanju z divjo zverjo so bile obveščene tudi druge pristojne službe.

Tatvina koles v Novi Gorici

Včeraj, 13. maja, so policisti PP Nova Gorica obravnavali nedavno tatvino kolesa na Goriškem. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec prišel v stanovanjski blok v Novi Gorici (Kidričeva ulica) in si prilastil zaklenjeno moško gorsko kolo znamke Bergamont Revox, oranžne in črne barve. Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil in z odtujenim predmetom odšel neznano kam.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 13. maja pozno popoldne, obravnavali tatvino še enega zaklenjenega gorskega kolesa znamke Specialized, rumene barve v istem stanovanjskem bloku. Tudi v navedenem primeru je nepridiprav po dejanju kraj zapustil in odtujeno kolo odpeljal neznano kam. Policisti bodo po zaključku preiskave obeh tatvin podali ustrezen ukrep.