urednistvo@preteklih24.si

Vlomilec odtujil sef z gotovino

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 320 klicev občanov. 70 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Fotografija je simbolična

22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 21 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so policisti obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj ukrepali šestkrat.

Kriminaliteta

Na območju Slovenskih Konjic so policisti obravnavali vloma v dve stanovanjski hiši. V enem primeru lastniki pogrešajo sef z gotovino in dokumenti, v drugem vrednejšo ročno uro.

Na Dobrni so policisti obravnavali vlom v poslovne prostore. Storilec ni ničesar odnesel, škodo je povzročil s poškodovanjem vrat.

Ilegalne migracije

Na območju Zreč so policisti včeraj izsledili šest državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Omenjeni so se na dvorišče podjetja v Zrečah pripeljali skriti v priklopnem delu ukrajinskega tovornega vozila in se razbežali, ko je voznik odprl cerado. Kmalu po dogodku so policisti jih izsledili v bližini. V vozilo naj bi vstopili na območju Srbije. Vsi so zaprosili za azil.