urednistvo@preteklih24.si

V tovornem vozilu prevažal 30 ilegalnih prebežnikov

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 255 klicev, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

FOTO: PP Podlehnik

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 13 kaznivih dejanj,
– 13 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 7 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 2 nesreči pri delu.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili in zavrnili nazaj na Hrvaško.

PRIJETI TUJCI

Včeraj ob 12.00 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Srbije, odkrili štiri skrite tujce (dva državljana Bangladeša, državljana Afganistana in državljana Mjanmara), ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

TUJCE SPRAVILA ČEZ DRŽAVNO MEJO

Policisti Policijske postaje Podlehnik so včeraj, v jutranjih urah, na območju Podlehnika zaustavili voznika kombiniranega vozila italijanskih registrskih številk, 20-letnega državljana Ukrajine, ki je v tovornem delu vozila prevažal 30 tujcev, po 15 državljanov Bangladeša in Pakistana, ki niso imeli dovoljenja za vstop v Republiko Slovenijo in prebivanje v njej.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je bil v opisani skupini tujcev tudi 31-letni državljan Pakistana, ki je član hudodelske združbe in je bil zadolžen za to, da je tujce peš, nezakonito, spravil čez državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Oba osumljenca sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper oba odredil sodno pridržanje.

Za ostalih 30 tujcev potekajo postopki za vrnitev hrvaškim varnostnim organom.