urednistvo@preteklih24.si

Sosedje slišali strele 16-letnika

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi enajstih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelju zasegli plinsko pištolo

Brežiške policiste so nekaj pred 18. uro občani obvestili, da naj bi na območju Brzine slišali strele. Takoj so se odzvali, preverili navedbe in na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je s plinsko pištolo streljal 16-letnik. Pištolo, s katero je mladoletnik kršil javni red in mir, so zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin. Na podlagi ugotovitev bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dolenje Stare vasi (PP Šentjernej) izsledili in prijeli šest tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s šestimi državljani Bangladeša še niso zaključeni.

Poskus izmika mejni kontroli

V noči na 14. 5. so policisti PMP Dobova med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo v enem izmed vagonov, natovorjenih s peskom, odkrili dva državljana Libije, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

KRIMINALITETA

Vlom

V Zabukovju, na območju Šentruperta je med 11. in 17. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo in bližnjo počitniško hišo. Pregledal je prostore in odtujil orodje in meso iz zamrzovalne skrinje. Lastnika ocenjujeta, da sta oškodovana za okoli 3100 evrov.