urednistvo@preteklih24.si

18- letni voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in čelno trčil v vozilo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 42 nanašalo na kriminaliteto, 53 na javni red in mir, ter 57 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan voznik osebnega vozila

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med 13. 5. 2021, od 6. ure in14. 5. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Afganistana), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopki policistov s tujcem še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električni in akumulatorski vrtalnik ter kotno brusilko Metabo. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V Šiški so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili električne skiroje. Po prvi oceni je nastalo za okoli 5.400 evrov škode.

Vlom v skladiščne prostore podjetja, prijeta osumljenca:

Včeraj zvečer so policisti bili obveščeni, da je na območju Kočevja prišlo do vloma v ograjene skladiščne prostore podjetja, kjer so zaposleni zalotili dva osumljenca. Policisti so na kraju prijeli 35 in 34 letnega osumljenca, ki sta vlomila v ograjeno zunanje skladišče, kjer se hranijo odpadni gospodinjski aparati. Za čas zbiranja obvestil jima je bila odvzeta prostost. Zoper njiju bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno sodišče. V preteklosti še nista bila obravnavana za kazniva dejanja.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 18. uro se je na cesti od Kandrš proti Vidrgi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče prišlo, ker je 18- letni voznik, ki je pripeljal iz smeri Kandrš zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in čelno trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je povzročitelj nesreče huje telesno poškodoval in bil s helikopterjem odpeljan v UBKC, njegovo življenje pa je ogroženo. Udeleženi 42-letni voznik se je v nesreči laže poškodoval. V postopku so policisti ugotovili, da 18-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistrirano vozilo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 9.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.