urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči udeleženi kombinirani vozili in osebni avtomobil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 149 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 34 nanašalo na kriminaliteto, 33 na javni red in mir, ter 61 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, poskusa vlomov in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 3 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med 12. 5. 2021, od 6. ure in 13. 5. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Afganistana in Pakistana), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 15. uro je na ljubljanski obvoznici med uvozom na Šmartinsko cesto proti razcepu Zadobrova prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva kombija in osebno vozilo. Nesrečo je povzročil voznik kombija, ki je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v zadnji del kombija, ki se je zaradi gneče ustavil pred njim. Drug kombi je nato odbilo še naprej v osebno vozilo pred njim. V nesreči se je lažje poškodoval voznik drugega kombija. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. ure se je v križišču Parmove in Samove ulice Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker se je kolesar nepravilno vključil v promet in odvzel prednost vozniku osebnega vozila. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.