urednistvo@preteklih24.si

Trčila v ciprese in odpeljala s kraja dogodka

Danes, 13. maja zjutraj, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju naselja Steske, kjer je včeraj zvečer osebno vozilo trčilo v ciprese in jih poškodovalo.

Fotografija je simbolična

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 27-letno povzročiteljico prometne nezgode že izsledili in bodo zoper voznico uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost in pobeg s kraja prometne nesreče).

Tatvina goriva na počivališču hitre ceste v Šempasu

Danes, 13. maja zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču hitre ceste H4 v Šempasu. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec tekom noči oz. do jutranje prijave kaznivega dejanja Policiji iz omenjenega rezervoarja vozila izčrpal približno 300 litrov dizelskega goriva in tako povzročil za približno 370 evrov materialne škode. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi
Gorici.

Poškodovanje tuje stvari

Včeraj, 12. maja v večernih urah, so policisti bili obveščeni o poškodovanju stekla trgovine v Novi Gorici (Delpinova ulica). Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je neznani storilec včeraj okoli 20.20 ure na neznan način poškodoval steklo okna trgovine in tako gospodarski družbi povzročil za približno 300 evrov materialne škode. Po dejanju je nepridiprav kraj zapustil in odšel neznano kam. Odgovorna oseba pravne osebe je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 12. maja ob 20. uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v Novi Gorici imeli v postopku 36–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da je omenjenemu vozilu pred kratkim potekla registracija. Prav tako so še ugotovili, da je omenjeni voznik vozil v času izrečenega sodnega ukrepa prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije. Policisti so mu vozilo zasegli, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper hujšega kršitelja
cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 12. maja ob 21.22 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o povoženju divjadi (srna) na cesti med Vrtovinom in krajem Selo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila znamke Honda vozil po regionalni cesti iz Ajdovščine proti Selu. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu je iz njegove leve strani na cesto skočila omenjena divjad in jo zadel s prednjim levim delom avtomobila. Divjad je po trku z vozilom zbežala neznano kam, na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.