urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Koper obravnavali 29 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 100 klicev. Obravnavali so 2 prometni nesreči z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in 3 vlome. Zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

Fotografija je simbolična

V Kopru je nekdo z osebnega avtomobila ukradel katalizator.

V Studencu pri Postojni je nekdo ukradel pol kubičnega metra desk.

Dopoldan so policisti pri Petrinjah ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane. V postopku so ugotovili, da registrske tablice ne pripadajo vozilu, voznik pa nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je tudi odjavljeno iz prometa. Voznik je odklonil odrejen strokovni pregled, sledi mu obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli, na kraju pa so mu izdali tudi plačilni nalog (po ZMV1 25/6, 34/2, ZOZP 46, ZPRCP 107/12).

V Jernejevem kanalu v Seči je nekdo vlomil v čoln, s katerega je ukradel rezervoar in posodo z gorivom.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 15 ilegalnih migrantov.

Pri Koritnicah so policisti ustavili osebni avto, ki ga je vozil 28-letni državljan Gruzije, z urejenim prebivališčem na Poljskem. V vozilu so bili še štirje državljani Bangladeša, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Za voznika je bilo odrejeno pridržanje, postopki še potekajo.

Pri Starodu so obravnavali 2 državljana Irana, pri Kačičah 8 državljanov Afganistana in pri Rakitovcu 1 državljana Maroka.