urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči umrl 52-letni voznik mopeda

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 264 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrl voznik mopeda, in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

V Krškem so zasegli avtomobil 23-letnemu kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara.

PROMETNA VARNOST

V prometni nesreči umrl voznik mopeda

Ob 16.30 so policisti bili obveščeni o padcu mopedista na lokalni cesti Blanca – Kranja Brda – Čanje na območju PP Sevnica. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 52-letni voznik mopeda peljal v smeri proti Čanju. Izven naselja Kranja Brda je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad mopedom in zapeljal v jarek ob cesti. 52-letni moški je umrl na kraju prometne nesreče, policisti pa vse okoliščine še preiskujejo.

Povzročitelj nesreče na avtocesti pod vplivom alkohola

Okoli 15.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti v smeri proti Obrežju pri izvozu za Mokrice. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 36-letni voznik kombija zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v zadnji del tovornega vozila, ki ga je vozil 49-letni voznik. V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,58 miligramov alkohola. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo najmanj 1400 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 18 kazenskih točk.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču na Mirni je v noči na 11. 5. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil tri vibracijske igle in okoli 250 metrov električnih vodnikov. Podjetje, ki izvaja dela na gradbišču, je oškodovano za okoli 3400 evrov.

Med 8. 5. in 11. 5. je na Otočcu neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil dve kosilnici. Škode je za okoli 600 evrov.

V noči na 12. 5. je v Sevnici nekdo vlomil v prostore prodajalne. Okoliščine policisti še preiskujejo.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so nekaj pred 23. uro poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Novem mestu, kjer naj bi pijan moški vpil na svojo mamo in jo žalil. Takoj so odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. Ugotovili so, da je 32-letni večkratni kršitelj javnega reda in miru udaril svojo mamo po glavi, vpil na njo in jo žalil. Ker ni upošteval ukazov policistov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.