urednistvo@preteklih24.si

Skozi predor peljala s kar 159 km/h

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 131 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini ter 1 ponarejanje listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij.

Fotografija je simbolična

Dopoldan je radar pri predoru Kastelec na avtocesti zaznal prekoračitev hitrosti. Osebni avto Audi je namreč peljal skozi tunel 159 km/h. Voznico z okolice Celja so prometni policisti izsledili, jo ustavili in ji izdali plačilni nalog.

V Izoli so policisti zasegli osebni avto 64-letnemu domačinu, ker nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Popoldan je 44-letnik peljal kolo po Ul. 15. maja v Kopru. Z nasprotne smeri je pripeljal voznik osebnega avtomobila Citroen saxo, obvozil ustavljeno vozilo, pri tem pa zapeljal na nasprotni pas tako, da se je kolesar moral umakniti v desno. Pri umikanju je trčil v robnik in zgubil ravnotežje ter padel na desni bok. Pri tem se je lažje poškodoval. Policisti zbirajo obvestila o dogodku.

V Strunjanu je nekdo iz počitniške prikolice ukradel mikrovalovno pečico, indukcijsko ploščo, sliko, napihljiv čoln, radio, kavni avtomat ter razne manjše stvari. Policisti zadevo preiskujejo.

Ob 22.50 so v Luciji 17-letniku zasegli kolo z motorjem, in sicer zaradi suma, da je predelano. Odpeljano bo na izredni tehnični pregled.

Na Kampelu je nekdo vlomil v klet, iz katere je odnesel železo in bakrene kable. Škode je za približno 1000 evrov.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 4 državljane Turčije na območju Kozine.