urednistvo@preteklih24.si

Ostal ujet v goreči hiši

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 142 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 46 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 11. 5. 2021, od 6. ure in 12. 5. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Afganistana), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kamniku je bilo skozi priprto pritlično okno vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili dva projektorja ter računalnik. Povzročili so za okoli 3.000 evrov škode.

Požar

Včeraj, okoli 9. ure so policisti bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši na območju Rožne doline. Ugotovljeno je bilo, da je v zgornjem nadstropju stanovanjske hiše prišlo do požara, ki so ga že začeli gasiti bližnji stanovalci. V času požara se je v hiši nahajal tudi stanovalec, ki pa stanovanja ni mogel sam zapustiti saj je bil poškodovan (poškodba ni bila posledica tega dogodka). Stanovalcu je pomagal naključni mimoidoči. Gasilci so požar pogasili, policisti pa opravili ogled kraja in razgovore, ter pri tem ugotovili, da je zagorelo zaradi napake na električni napravi. Po do sedaj zbranih obvestilih je tuja krivda izključena. V požaru je nastalo za nekaj tisoč evrov materialne škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 10.30 se je na Dolenjski cesti v Škofljici zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznik mopeda in voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik mopeda zaradi neprilagojene hitrosti v križišču najprej trčil v ogledalo enega izmed vozil, nato pa je trčil še v drugo vozilo. Pri tem se je mopedist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 se je na cesti od Rašice proti Ponikvam zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik električnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.