urednistvo@preteklih24.si

Motorist padel in se poškodoval

Včeraj, 11. maja ob 17. uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Hum (Občina Brda), kjer je padel in se poškodoval voznik motornega kolesa.

Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je 48–letni voznik motornega kolesa vozil iz Podsabotina proti naselju Hum. Med vožnjo na omenjeni relaciji je zaenkrat še iz neznanega vzroka padel po vozišču in se predvidoma lažje telesno poškodoval. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju nezgode posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga odpeljali na
nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico Šempeter pri Gorici. Pomoč policistom in reševalcem so na kraju nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Povzročitelju nesreče bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 11. maja zgodaj popoldne, so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru oz. nedostojnem vedenju 42–letnega moškega v Solkanu, ki se je verbalno znesel nad drugimi osebami. Novogoriški policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (nedostojno vedenje, kršitev 7. člena ZJRM-1).