urednistvo@preteklih24.si

Policisti pozivajo motoriste k povečani previdnosti v prometu

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Na območju Tržiča so kriminalisti včeraj obravnavali požar v proizvodnem podjetju. Okoliščine kažejo na tehnično okvaro in na
nastanek materialne škode. Tuja krivda je izključena.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali poškodbe moškega pri sečnji drevja. Tuja krivda je izključena.

Divjad je bila minuli dan povožena v Kropi.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami.

Na Jesenicah so policisti obravnavali padec osebe s skirojem.

V okolici Kranja pa je voznik danes zgodaj zjutraj trčil v drevo. Voznik je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Postopek še poteka.

Motoristi

Lepo vreme na ceste vsakič zvabi motoriste, ki so maja v prometu že udeleženi v večjem številu. Posledično je večje tudi tveganje za nastanek prometnih nesreč z njihovo udeležbo. Lani pred začetkom motoristične sezone so bili motoristi udeleženi v petih nesrečah (4krat so bili povzročitelji), v času glavne sezone med majem in koncem avgusta pa je bilo v nesrečah udeleženih 33 motoristov (20krat so bili povzročitelji). Enako je tudi z mopedisti. Lani pred sezono so bili udeleženi v dveh
nesrečah, v sezoni pa v 12tih. Mopedisti so povzročili polovico nesreč. Ključno za vse, tudi krajše vožnje, za motoriste in tudi mopediste je: oprema, vidnost, opazovanje, predvidevanje ter pravilno zaviranje in ustavljanje.