urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti imeli polne roke dela s prometnimi nesrečami

Danes, 11. maja ob 7.13 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na glavni cesti med Solkanom in naseljem Plave in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili.

Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila, znanih registrskih številk, med prehitevanjem tovornega avtomobila drugemu vozniku osebnega avtomobila izsilil prednost, tako da se je slednji moral umakniti skrajno levo in pri tem podrsal varnostno ograjo. Zaenkrat še neznani voznik je odpeljal dalje v smeri naselja Plave. Ko ga bodo prometni policisti izsledili, bodo zoper
povzročitelja prometne nezgode ustrezno ukrepali.

V prometni nesreči I. kategorije v Zali udeleženi dve vozili

Danes, 11. maja ob 6.02 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v okolici Idrije (v Zali) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo).
Na kraju so policisti PP Idrija ugotovili, da je 48–letni voznik tovornega vozila peljal iz Idrije proti Godoviču. Med vožnjo na omenjeni relaciji je voznika tovornega vozila na ravnem delu ceste prehiteval 58–letni voznik osebnega avtomobila. Med prehitevanjem je voznik tovornega vozila nenadoma zapeljal levo in s tem vozniku osebnega avtomobila onemogočil varno prehitevanje in z levim prednjim delom trčil v desni bok osebnega avtomobila. Na vozilih je nastala manjša materialna škoda. Policisti PP Idrija so 48-letnemu vozniku tovornega vozila (povzročitelju) zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog (varno prehitevanje, kršitev določil 51. člena ZPrCP).

V manjši prometni nezgodi na območju Oševljeka udeleženi dve osebni vozili

Danes, 11. maja ob 7.37 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na cesti med naseljem Oševljek proti Gradišču nad Prvačino in v kateri sta bili udeleženi dve voznici (stari 31 in 41 let) osebnih avtomobilov. V prometni nezgodi nobena od udeleženk ni bila poškodovana. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu Zakona o pravilih cestnega prometa) so policisti PP Nova Gorica v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

V prometni nesreči I. kategorije v Volčji Dragi voznik avtomobila trčil v polpriklopnik tovornega vozila

Danes, 11. maja nekaj po 9. uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na železniškem nadvozu v Volčji Dragi in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Ugotovljeno je bilo, da je 81-letni voznik osebnega avtomobila na nadvozu čez železnico v ostrem desnem ovinku trčil v zadnji del polpriklopnika tovornega vozila, ki ga je vozil 51–letni voznik. Nihče od udeležencev nezgode ni bil poškodovan. Novogoriški policisti so starejšemu povzročitelju nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorija s pobegom na Goriškem

Prometni policisti so včeraj, 10. maja, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom v Novi Gorici (Kidričeva ulica). Z ogledom na kraju nezgode in zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da se je prometna nesreča zgodila včeraj dopoldne na parkirišču za stanovanjskim blokom, kjer se takrat še neznani voznik pred premikom vozila levo v parkirni boks ni prepričal, če to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence ali premoženje. Pri zavijanju levo v parkirni boks je namreč s
prednjim desnim delom svojega vozila oplazil zadnji levi del drugega osebnega avtomobila, ki je bil parkiran v četrtem parkirnem boksu na levi strani. Po oplaženju je voznik zapustil mesto prometne nesreče ne da bi o tem obvestil oškodovanca ali poklical Policijo. Kljub temu je bil 60-letni voznik v večernih urah izsleden, zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilom in zapustitev kraja prometne nesreče, kršitev določb 42. in 110. člena ZPrcP) mu je bil izdan plačilni nalog.

Kršitev javnega reda in miru na Kobariškem

Policisti PP Tolmin so včeraj, 10. maja v poznih večernih urah, obravnavali kršitev s področja javnega reda in miru v enem od naselij v Občini Kobarid, kjer sta se najprej verbalno in nato fizično sprla dva občana. V omenjenem sporu je udeleženka spora zaradi udarcev po različnih delih telesa utrpela predvidoma lahke telesne poškodbe in so jo kasneje oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin. S strani oškodovanke ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti zoper drugega udeleženca spora uvedli hitri postopek zaradi storitve prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev tretjega odstavka 6. člena ZJRM-1).

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti PP Idrija so včeraj, 10. maja ob 19.23 uri, na območju Idrija ustavili 61–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 10. maja okoli 23. ure, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi (srna) na odseku hitre ceste H4 med Selom in naseljem Vogrsko. Ugotovljeno je bilo, da je 29-letni voznik osebnega avtomobila vozil po hitri cesti izven naselja Črnice iz smeri Sela proti Vogrskemu. Med vožnjo mu je na ravnem delu ceste z njegove desne strani na vozišče pritekla srna. S prednjim levim delom vozila je trčil v omenjeno divjad, ki jo je odbilo v levo na rob vozišča. Srna je po trku stekla preko vozišča neznano kam. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.