urednistvo@preteklih24.si

Na ljubljanski severni obvoznici prišlo do naletnega trčenja treh vozil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 206 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 66 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 10. 5. 2021, od 6. ure in 11. 5. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Morave izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval nekaj tisoč evrov.

Na Vrhniki je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Nastalo je za okoli 5.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18.30 se je na Stranski poti v Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica mopeda in voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica mopeda zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo pred seboj. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 14. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je ugodila na ljubljanski severni obvoznici, pred razcepom Zadobrova v smeri Bizovika, v kateri so bili v naletnem trčenju udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Po do sedaj znanih podatkih je do promete nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je z vozilom trčil v vozilo, ki se je pred njim ustavilo zaradi razmer v prometu. Pri tem se je povzročitelj nesreče lažje telesno poškodoval. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek. Na kraju so posredovali tudi gasilci, ki so poskrbeli za požarno varnost, saj je bilo eno izmed vozil na električni pogon. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil oviran promet v smeri Novega mesta

Včeraj, nekaj po 8. uri se je na Rimski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik električnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drog, padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.