urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti izvedli poostren nadzor motoristov v prometu

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 148 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 z lažjimi poškodbami, 1 s hujšimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 4 tatvine ter 3 ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 10 intervencij.

Fotografija je simbolična

V Kopru, na Pristaniški ulici, je nekdo ponoči poškodoval bankomat, vendar mu v notranjost ni uspelo vdreti. Policisti zadevo preiskujejo.

V Semedeli (Koper) je nekdo vlomil v najmanj 7 čolnov in ukradel rezervoarje z gorivom. Povzročil je tudi drugo škodo na čolnih. Zadeva je v fazi preiskave.

Dopoldan je 38-letni kolesar na cesti od Sežane proti Fernetičem zapeljal v križišču na prehod za pešce, se ustrašil vozila, močno zavrl in padel. Pri tem se je lažje poškodoval.

Kolesarka je padla tudi v Portorožu. Peljala je od Pirana proti Luciji, in sicer po pasu za parkiranje vozil. Voznica osebnega avtomobila jo je prehitela, zatem pa hotela parkirati vozilo na pasu za parkiranje, kar je nakazala s prižganim desnim smerokazom. Ko je kolesarka opazila pred seboj zaustavljeno vozilo, se je prestrašila, močno zavrla in padla preko krmila na vozišče. Odpeljana je bila v SB Izola.

Ob 15.48 je na cesti od Bača pri Materiji proti Markovščini 49-letni voznik kombija, državljan BiH, iz neznanega razloga zavil desno ter trčil v drevo. Gasilci so ga izrezali iz vozila, na kraju ga je pregledala voznica, odpeljan je bil v bolnišnico (zlom noge). Promet je bil ponovno sproščen ob 19. uri. Ker ni vozil po sredini prometnega pasa, mu bodo policisti izdali plačilni nalog (po ZPrCP čl. 37/5 -1).

V Luciji so policisti zaradi prekoračitve hitrosti ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila iz Kopra. V postopku je bilo ugotovljeno, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,34). Sledi obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali državljana Turčije v Črnotičah in državljana Kosova v Gračišču.

Poostren nadzor – motoristi

V nedeljo je bilo lepo in toplo vreme, zato je bilo na območju Policijske uprave Koper res veliko motoristov. Policisti so poostreno nadzirali promet, s poudarkom prav na varnosti motoristov. Ocenjujejo, da jih je bilo na koprskem območju kar med 2000 in 3000. Ustavljenih je bilo 82 motoristov, vsi so bili preizkušeni s alkotestom. Pri enemu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,48 (prepovedana nadaljnja vožnja), izdanih je bilo 10 plačilnih nalogov (zaradi prekoračene hitrosti in zaradi prehitevanja preko polne črte). Poleg tega so policisti izrekli 11 opozoril zaradi manjših kršitev.