urednistvo@preteklih24.si

Voznik zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v kolesarja

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 132 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 21 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali tatvini, vloma in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil motorno žago Husqvarna. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Na območju Logatca je neznani storilec vlomil v gospodarsko poslopje in odtujil traktor Tomo Vinkovič, modre barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 19. ure se je na Dolenji vasi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.