urednistvo@preteklih24.si

Voznik Ferrarija po avtocesti z 260 km/h

Policisti 9. 5. nekaj po 16. uri med kontrolo prometa na avtocesti opravljali meritve hitrosti in pri Zalokah v smeri proti Obrežju vozniku Ferrarija srbskih registrskih oznak izmerili hitrost 260 km/h.

FOTO: PPP Novo mesto

Kršitelj, ki je opazil policiste, je na mejnem prehodu Obrežje vozilo obrnil in z vožnjo nadaljeval proti Ljubljani, vendar so ga izsledili in ustavili. 41-letnemu državljanu Italije so izrekli globo v višini 1500 evrov in devet kazenskih točk.

Padec motorista

8. 5. nekaj po 17.30 so policisti bili obveščeni o padcu motorista pri Dvoru. Policisti PP Dolenjske Toplice so opravili ogled in ugotovili, da je 26-letni motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil
oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in padel. Lažje poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Poškodovani motorist pod vplivom alkohola

V noči na 9. 5. so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval v prometni nesreči. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 25-letni motorist vozil iz smeri Riglja proti
Griču, izgubil oblast nad motorjem in padel. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, v litru izdihanega zraka je imel 1,04 miligramov alkohola. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so 8. 5. popoldne v Novem mestu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 63-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,82 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznica avtomobila lažje poškodovana

Policisti PP Krško so bili 7. 5. nekaj pred 13. uro obveščeni o prometni nesreči v Brestanici. Ugotovili so, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v betonski oporni zid. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 8. 5. je na Zwittrovi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v skladiščni prostor in odtujil orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1600 evrov premoženjske škode.

V okolici Trebnjega je v noči na 8. 5. neznanec s strehe objekta odtujil okoli osem metrov bakrenih žlebov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Mihalovca izsledili in prijeli štiri državljane Irana.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v državo med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili dva državljana Palestine in državljana Egipta. Tujce, ki so se skriti na podvozju tovornega vozila poskušali izogniti mejni kontroli, so po zaključenih postopkih predali hrvaškim policistom.