urednistvo@preteklih24.si

Vozilo 19-letnika se je dobrih 25 metrov prevračalo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 150 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 448 klicev. Obravnavali so 26 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 z lažjimi poškodbami in 2 s hujšimi poškodbami. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 vlomov, 11 tatvin in 3 ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 16 intervencij.

Fotografija je simbolična

7. 5.2021

Popoldan so policisti na Šmarski v Kopru ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, ki prebiva v okolici Kopra. Odrejen alkotest mu je pokazal 0,92 mg/l, prav tako je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog

Na Šaredu je nekdo ukradel moped Tomos APN, svetlo zelene barve, vreden 1000 evrov. Naslednji dan je moped lastnikov znanec našel v Izoli.

Popoldan je bila v Podgradu delovna nesreča v skladišču podjetja. Eden od delavcev je hodil vzvratno, ko mu je drugi z viličarjem, ki je prav tako vozil vzvratno, zapeljal s kolesom preko noge (zlom goleni).

V Postojni je nekdo vlomil v klet in odnesel več kosov jedilnega servisa, posodo za kuhanje in električni žar.

8. 5.2021

Dopoldan je 46-letnik vozil po kolesarski stezi v Serminu proti Bertokom. Nasproti mu je pripeljala manjša skupina otrok na kolesih, pri srečanju pa je eden od njih nenadoma zapeljal predenj. 46-letnik je sunkovito zavrl, da bi preprečil trčenje, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom in padel čez krmilo. Pri padcu se je lažje poškodoval (razpočna rana na glavi).

V naselju Močunigi je nekdo v zadnjih dveh tednih odtujil parkiran neregistriran traktor znamke Pasquali in mulčer znamke Ino elite. Skupna vrednost je približno 7.000 evrov. Policisti zbirajo informacije.

Popoldan je na cesti iz Šmarij proti Pomjanu padel 21-letni kolesar in se pri tem lažje poškodoval. Odpeljan je bil v SB Izola.

Ob 14.20 je v Žusterni za enkrat neznana ženska na električnem skiroju podrla otroka, ki je rolal z mamo. Ženska je otroka prehitevala, pri tem pa je z nasprotne smeri pripeljal kolesar, ki se mu je želela izogniti. Po trčenju sta ženska na skiroju in deklica padli, deklica pa se je pri tem lažje poškodovala, ženska pa je odpeljala. Policisti zbirajo informacije.

Popoldan je v Planini zaradi neprilagojene hitrosti padel 28-letni voznik motornega kolesa. Poškodovanega so odpeljali v UKC Ljubljana.

V Ankaranu je nekdo vlomil v prikolico in ukradel hladilnik, kovinske stopnice in prenosni paviljon. Škode je za 450 evrov.

Okoli 23. ure so policisti v Izoli prijeli 24-letnika iz Črnomlja in 35-letnika iz Kočevja, ki sta bežala iz industrijske cone, ko sta zagledala policiste. Pri pregledu območja so policisti našli dvigalko ob parkiranem vozilu in orodje, zatem pa ugotovili, da na enem od vozil manjka katalizator. Policisti zbirajo obvestila za potrditev suma storitve kaznivega dejanja tatvine.

9. 5.2021

Ob 2.10 so policisti bili obveščeni, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Divače peljal po makadamski cesti iz smeri Trnovskega studenca proti Črnim njivam. Ko je pripeljal v desni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal levo izven vozišča. Vozilo se je 25 metrov prevračalo po cesti in obstalo na kolesih, s prednjim delom naslonjeno na drevo. Voznik je bil odpeljan v UKC Ljubljana, odrejen je bil strokovni pregled.

V Izoli je nekdo izpred kioska izvršil tatvino dekorativnega sladoleda (višine 1.6 m, teže 70-80 kg), vrednega 800 evrov.

V Pučah je nekdo ponoči izpred hiše ukradel kolo z motorjem Piaggio Zip SP 50, rdeče barve, letnik 1998, vredno 1200 evrov.

V Izoli pa je nekdo ponoči iz odklenjene kleti ukradel žensko gorsko kolo Nevada, modre barve, vredno 650 evrov.

Ob 16.34 je 26-letna motoristka vozila od Štorij proti Štanjelu, kjer je v ostrem desnem ovinku zapeljala na drugo stran vozišča in trčila v nasproti vozeče vozilo, ki ga je peljal 72-letni voznik. Zatem je drsela po vozišču in trčila še v nasproti vozeč osebni avto, ki ga je vozila 40-letna voznica. Motoristka se je v nesreči poškodovala. Cesta je bila zaprta do 17.55.

V Izoli je nekdo ukradel skuter znamke Piaggio tip quarz 50, registrskih številk KPA2- 529, modre barve, vreden 200 evrov.

10. 5.2021

V Ankaranu (na Sv. Katarini) je nekdo vlomi v dva čolna. Po prvih podatkih je ukradeno gorivo. Policisti zadevo še preverjajo.

Pri Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v objekt, pregledal notranjost in povzročil škodo. Policisti bodo opravili ogled kraja.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 31 oseb, ki so nelegalno prestopile državno mejo:

– v soboto pri Pregari državljana Kosova, na Rakitovcu pa 2 državljana Turčije in 1 državljana Alžirije;

– v nedeljo pri Rakitovcu 3 državljane Irana in 2 državljana Kitajske, pri Koritnicah 6 državljanov Afganistana, pri Rakitovcu 15 državljanov Afganistana in v Praporčah 1 državljana Kosova.