urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči umrl 31-letni motorist

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 296 klicev, od tega 81 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali štiri nedovoljene prehode državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 14 kaznivih dejanj,
– 4 prometne nesreče I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
– 1 prometno nesrečo IV. kategorije, v kateri je 1 oseba umrla,
– 10 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 13 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 9 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 kršitelju so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 nesrečo pri delu,
– 1 poskus samomora,
– 1 samomor s skokom pred vlak.

Izpostavljamo:

TRIJE ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, državljana BiH in državljana Srbije, ki so na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so slovenskemu državljanu izdali plačilni nalog in mu dovolili vstop, druga dva pa oglobili in ju zavrnili nazaj na hrvaško.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana BiH z urejenim bivališčem v Sloveniji, ki je na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so mu izdali plačilni nalog.

PRIJETI TUJCI

Včeraj dopoldan so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, prijeli dva državljana Afganistana, ki sta preko ograje, v bližini prehoda nedovoljeno vstopila v našo državo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Sinoči so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili.

KOLESAR HUDO TELESNO POŠKODOVAN

Včeraj dopoldan je 58-letni kolesar v Spodnjih Hočah zapeljal na pločnik, ob tem pa izgubil nadzor nad kolesom in padel. Zdravniško pomoč je v UKC Maribor poiskal sam, tam pa so ugotovili, da se je ob padcu hudo telesno poškodoval.

Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu, v prekrškovnem postopku pa bodo izdali tudi odločbo o prekršku.

PIJANI KOLESAR SE JE LAHKO TELESNO POŠKODOVAL

Sinoči je na Vrazovi ulici v Mariboru, zaradi pijanosti padel 59-letni kolesar in se lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Elektronski alkotest je pokazal da je imel v organizmu 0,70 mg/l alkohola.

Policisti so mu izdali plačilni nalog.

UMRL MOTORIST

Včeraj, okoli 12.35 je 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti, iz smeri Ptujske gore v smeri Lovrenca na Dravskem polju. Ko se je približeval križišču z lokalno cesto za smer Župečja vas, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje ni uspel pravočasno zavreti in se ustaviti za osebnim avtomobilom, s katerim je v križišču stal 47-letni moški, ki je zavzel položaj za zavijanje v levo na lokalno cesto. Zaradi tega je motorist izgubil oblast nad vozilom in je skupaj z motornim kolesom padel po vozišču, nato pa trčil v zadnji levi del stoječega osebnega avtomobila. Motorno kolo je po padcu zdrsnilo čez celotno vozišče regionalne ceste in je na nasprotnem smernem vozišču trčilo še v zadnjo levo bočno stran drugega osebnega avtomobila, ki ga je pravilno, iz nasprotne smeri, pripeljal 41-letni voznik.

Voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče umrl.

V letošnjem letu so na cestah na območju PU Maribor v 4 prometnih nesrečah IV. kategorije umrli 4 ljudje. Lani v primerljivem obdobju je v 6. takih prometnih nesrečah umrlo 6 ljudi.