urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti imeli polne roke dela z vlomi

Danes, 10. maja ob 8.55 uri, so policisti bili obveščeni o vlomu skozi garažna vrata stanovanjskega objekta v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči vlomil garažna vrata in pregleda notranje (spodnje) prostore objekta.

Fotografija je simbolična

Glede na sedanje ugotovitve storilec iz prostorov ni ničesar odtujil, o primeru so policisti obvestili pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi
Gorici). Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku obravnavanega primera poskusa vloma na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

…in v gradbeni zabojnik na gradbišču v Vrtojbi

Danes, 10. maja zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nedavnem vlomu v gradbeni kontejner na delovišču ceste v Vrtojbi. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec iz omenjenega zabojnika odtujil več orodja (motorna žaga znamke Stihl, več udarnih kladiv, vrtalni stroj) v skupni vrednosti približno 3.000 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili tudi v elektro postajo v Solkanu

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 8. maja dopoldne, obravnavali vlom v elektro postaje na območju Solkana, nedaleč stran od tamkajšnjega kamnoloma. Po prvih zbranih podatkih je neznanec s pomočjo neznanega predmeta vlomil vrata in si ogledal notranjost postaje. Storilec je nato iz neznanega razloga odstopil od nadaljevanja kaznivega dejanja in kraj zapustil ter odšel neznano kam ne da bi si karkoli prilastil. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku obravnavanega primera poskusa vloma na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem lažje poškodovana 74 letna voznica avtomobila

Včeraj, 9. maja ob 10.28 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Slap ob Idrijci na Tolminskem, kjer se je osebno vozilo prevrnilo na streho. Z ogledom kraja nezgode in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 74letna voznica avtomobila peljala po glavni cesti iz Dolenje Trebuše proti naselju Bača pri Modreju. V Slapu ob Idrijci je z vozilom zapeljala desno izven vozišča, kjer je z vozilom trčila v robnik ceste in nato v živo mejo za pločnikom. Posledično se je njeno vozilo prevrnilo na streho. V prometni nesreči je bila voznica predvidoma lažje telesno poškodovana, na kraju so jo oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin. Po nudeni oskrbi je bila voznica odpuščena v domačo nego. Povzročiteljici prometne nesreče bo zaradi kršitve pravila smer vožnje oz.
vožnje preveč desnemu robu vozišča izdan plačilni nalog. Tolminskim policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Tolmin.

V prometni nesreči I. kategorije v Goriških Brdih udeleženo tovorno vozilo

Včeraj, 9. maja zjutraj, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Vipolže v Goriških Brdih in v kateri je bil udeležen voznik tovornega avtomobila. Z ogledom in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila vozil po makadamski poti in med vožnjo s prednjim zgornjim delom nadgradnje tovornega vozila zajel telefonski kabel, ki je bil napet preko makadamske poti. Pri tem se je telefonski drog levo od njega zlomil in padel na tla skupaj s kablom, telefonski drog na nasprotni strani regionalne ceste pa se je nagnil; v nezgodi sta bila poškodovana dva lesena drogova. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Dobrovo, ki so odstranili kabel z vozišča in zavarovali poškodovan drog, o poškodbi je bil obveščen vzdrževalec telekomunikacijskega omrežja. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Iz prometa izločili prehitrega voznika

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 8. maja ob 14.33 uri, na cesti od Ozeljana proti naselju Vogrsko, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, 27-letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost 158 kilometrov na uro. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 9. maja nekaj minut po polnoči, so policisti na cesti med Ajdovščino in naseljem Col obravnavali povoženje divjadi (srna) s strani voznice osebnega avtomobila znamke Renault. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, divjad je po trku z avtomobilom s kraja zbežala v bližnji gozd. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V soboto, 8. maja nekaj po 1. uri v nočnem času, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi (srnjad) na Tolminskem, kjer je voznik osebnega avtomobila med vožnjo po regionalni cesti iz Kneže proti Bači pri Modreju povozil divjad. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu je z leve strani ceste pred vozilo nenadoma skočila divjad in jo zadel s prednjim levim delom avtomobila. Na vozilu je nastala materialna škoda, divjad je po trku z vozilom s kraja zbežala neznano kam. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.