urednistvo@preteklih24.si

Nesrečam motoristov kar ni videti konca

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 808 klicev občanov. 195 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

Fotografija je simbolična

44 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 86 s področja prometne varnosti in 56 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Ta konec tedna so policisti na celjskem območju obravnavali 25 prometnih nesreč. Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila.

Izven naselja Prežigal, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, so policisti včeraj okoli 16. ure obravnavali prometno nesrečo v kateri se je hudo poškodoval 68-letni motorist. 70-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Tepanja proti Slovenskim Konjicam, se pri zavijanju v levo ni prepričala, če lahko to stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa in je spregledala motorista, ki jo je v tistem trenutku nepravilno prehiteval, pri neprekinjeni ločilni talni črti. Motorist, je kljub umikanju v levo, s stranskim kovčkom oplazil osebno vozilo voznice, izgubil ravnotežje, padel in se hudo poškodoval. Zoper oba udeležena voznika bomo ukrepali.

Javni red in mir

Minuli konec tedna so policisti zaradi kršitev javnega reda in miru devetkrat ukrepali v javnih in enajstkrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Na Cesti Simona Blatnika v Velenju so policisti obravnavali vlom v več gradbenih zabojnikov, od koder so neznani storilci odnesli za okoli 5.000 evrov različnega orodja.

Na območju Policijske postaje Slovenske Konjice so policisti obravnavali izgubo oziroma tatvino bančne kartice. Preden jo je lastnik pogrešil, je neznani storilec opravil štiri dvige gotovine in ga oškodoval za 600 evrov.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je neznani storilec s traktorske prikolice ukradel 7 bočnih kovinskih stranic in lastniku povzročil za dobrih 5.000 evrov materialne škode.

Na Polzeli je neznani storilec v petek vlomil v dve vrtni uti. Iz ene je ukradel žensko kolo, iz druge pa moško gorsko kolo in električni vrtalnik. Iz odklenjene vrtne ute, prav tako na Polzeli, je ukradel detektor kovin in visokotlačni čistilec.

Tatvini iz dveh vrtnih ut so policisti v soboto obravnavali še v Parižljah. Storilec je ukradel motorno žago, kovček z orodjem, kosilnico in dve kotni brusilki.

Iz drogerije v Slovenskih Konjicah sta neznana storilca v soboto popoldne ukradla več parfumov.

Izpred stanovanjske hiše na Zvezni ulici v Celju je neznani storilec ukradel kolo s pomožnim motorjem znamke Solex, vredno dobrih 500 evrov.

Včeraj so policisti bili obveščeni o vlomu v klet na Muzejskem trgu v Celju od koder je storilec ukradel kovček z električnim orodjem.

Ilegalne migracije

V soboto so policisti v Vonarju izsledili državljana Pakistana, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo. Po opravljenih postopkih so policisti ga predali hrvaškim varnostnim organom.