urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti obravnavali štiri prometne nesreče kolesarjev

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 12 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 4 s telesnimi poškodbami; 5 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru.

Fotografija je simbolična

Policisti so v dveh postopkih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

Dogodki:

Tržiški gorski reševalci so včeraj pomagali padalcu, ki je nepoškodovan obvisel na drevesu. Med letom se mu je zaprlo glavno
padalo.

Blejski policisti so obravnavali požar z manjšo škodo v kurilnici objekta. Požar so pogasili gasilcu. Tuja krivda je izključena.
Kranjski policisti so obravnavali ugriz psa drugega psa in moškega, ki je posegel med njiju. Proti skrbniku poteka prekrškovni postopek.

Divjad je bila povožena na cestah Hrušica – Mojstrana, Lancovo – Lesce, Retnje – Tržič, Kranj – Bašelj, v Kovorju in na avtocesti pri Torovem.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V vseh gre za udeležbo kolesarjev.

V Škofji Loki je kolesar zapeljal s pločnika in padel.

V Selcih je kolesar padel zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in peska na ovinku ceste.

V Kranju je kolesar padel po trčenju v robnik.

Na območju Radovljice pa je kolesar z vozišča zapeljal na bankino, padel in se kotalil po pobočju. Bil je pod vplivom alkohola (0,73 mg/l).

Po podatkih policije so se kolesarji v nesrečah lažje poškodovali.