urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči ugasnilo življenje 26-letnega motorista

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 369 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 80 nanašalo na kriminaliteto, 98 na javni red in mir, ter 145 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 15 tatvin, 2 vloma in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v dveh primerih so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 49 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist in prometno nesrečo v kateri je umrl motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 31 krat na javnem kraju in 18 krat v zasebnem prostoru.

Med 7. 5. 2021, od 6. ure in 9. 5. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ribnice, Kamnika in Lukovice izsledili in prijeli 6 tujcev (drž. Afganistana in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo Kilimanjaro, sivo zelene barve. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil ročno krožno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 70 evrov.

Drzna tatvina

V petek, nekaj pred 15. uro so policisti bili obveščeni o tatvini denarja pri eni izmed trgovin na območju Škofljice. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani moški pristopil do starejše oškodovanke ter jo prosil za denar. Nato pa ji je iz rok strgal nakupovalno vrečko z denarnico in iz nje odtujil nekaj deset evrov gotovine. Opis neznanca: star med 25 – 30 let, visok 160 cm, čokate postave, krajših črnih las (skuštranih) oblečen v komplet trenerko bež barve. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 17.30se je v Hrastniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena motoristi in voznik osebnega vozila. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče prišlo, ker je motorist zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega vozila, ki se je pred njim ustavljal zaradi razmer v prometu. Pri tem se motorist huje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Celje, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 22. uri se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je paška, ki je stopila iz avtobusa nepravilno prečkala kolesarsko stezo, po kateri je pravilno pripeljal mopedist. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 10. uri se je na Linhartovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilne strani vožnje trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 0.45 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča v kateri je na območju Kočevja umrl motorist

Včeraj, okoli 15.30 se je na regionalni cesti izven naselja Čeplje v občini Kočevje zgodila prometna nesreča v kateri je umrl motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je 26 letni voznik motornega kolesa, ki je vozil iz smeri naselja Zagozdac proti kraju Čeplje,v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh ter trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil, ki ga je vozil 31 letni voznik iz Sežane. Voznik motornega kolesa je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. Med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično opremo. Policisti so opravili ogled, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.