urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan 35-letni kolesar

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 293 klicev, od tega 102 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 11 kaznivih dejanj,
– 23 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II.kategorije v kateri sta bili 2 osebi poškodovani,
– 1 prometno nesrečo III.kategorije v kateri je bila 1 oseba poškodovana,
– 12 povoženj živali,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 7 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 2 osebama so policisti izrekli prepoved približevanja določeni osebi ali kraju.

Izpostavljamo:

TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA:

Policisti PP MB II, so v Mariboru obravnavali tatvino neregistriranega osebnega avtomobila Renault Clio, rumene barve, letnik proizvodnje 1999, na katerem je bila nameščena ena registerska tablica MB UN-487.

ŠTIRI KRAT ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA:

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Danes ponoči so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki sta na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja.

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Dobro uro pozneje pa so imeli v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta prav tako na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja.

Policisti so državljanom Slovenije izdali plačilne naloge, državljane Hrvaške pa so oglobili.

KOLESAR HUDO TELESNO POŠKODOVAN

Včeraj, okoli 11.45, se je 35-letni kolesar na Ormoški cesti v Ptuju zapeljal na prehod za kolesarje v nepravilni smeri vožnje, pri tem je trčil z 51-letno voznico osebnega avtomobila, kolesar je ob tem padel in se hudo telesno poškodoval.

Zoper kolesarja sledi hitri postopek z odločbo.