urednistvo@preteklih24.si

Pri omejitvi 50 km/h vozil 124 km/h in pobegnil pred policisti

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 263 klicev občanov. 56 klicev je bilo interventnih.

fotografija je simbolična

13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 4 s področja mejnih zadev in tujcev, 20 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Pestro dogajanje so policisti včeraj obravnavali na področju cestnega prometa.

V Žalcu so policisti obravnavali zelo pijanega voznika, Romun je na avtocestnem viaduktu Slatina vozil 203 km/h, Na Ljubečni je voznik osebnega vozila pri omejitvi 50 km/h vozil 124 km/h in pobegnil pred policisti.

V Žalcu so policisti včeraj dopoldne obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi nepravilnega premika povzročil pijan voznik osebnega vozila, ki je imel nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi. V trčenju dveh osebnih vozil, na srečo ni bil nihče poškodovan. Povzročitelju prometne nesreče so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Na avtocestnem viaduktu Slatina so policisti včeraj obravnavali voznika italijanskega osebnega vozila, sicer romunskega državljana, ki je pri omejitvi hitrosti 100 km/h, vozil 203 km/h. Vozniku so policisti izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju.

Pri radarski kontroli na Ljubečni so policisti včeraj zaznali voznika osebnega vozila, ki je v naselju vozil 124 km/h in na znake policistov ni ustavil. Vozilo so policisti v nadaljevanju izsledili na območju Vojnika, o vozniku zbiramo obvestila.

Kriminaliteta

Občanka nas je včeraj obvestila, da je v toaletnih prostorih trgovskega centra v Celju pozabila telefon, ki ga je očitno nekdo našel in odnesel. V omenjenem primeru obravnavamo sum storitve kaznivega dejanja zatajitev.