urednistvo@preteklih24.si

Policisti prijeli osumljenca drznih tatvin in ropa

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 168 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo na kriminaliteto, 33 na javni red in mir, ter 65 na prometno varnost.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 5 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Domžal so obravnavali vlom v delavnico, od koder je neznani storilec odtujil motorno žago in več kosov električnega in baterijskega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 2.200 evrov.

Roparski tatvini in kaznivo dejanje ropa na območju Kočevja, prijet osumljenec:

Kočevski policisti so v tem letu obravnavali kaznivi dejanji roparskih tatvin in en rop. V prvem primeru je bil, v začetku meseca februarja v eni izmed trgovin na območju Kočevja, storilec zaloten pri tatvini cigaret, nato pa je, da bi obdržal cigarete zoper zaposlene uporabil silo. Pri tem ni bil nihče poškodovan. V drugem primeru je konec meseca aprila iz trgovine sledil oškodovanki do doma, nato pa ji je ob vstopu v stanovanjski blok iz rok iztrgal torbico z vsebino. Pri tem je uporabil silo, oškodovanka je padla na tla in se lažje telesno poškodovala. Po dejanju je pobegnil, iz denarnice v torbici zadržal denar, ostale odtujene predmete pa odvrgel v smetnjak in reko Rinžo. Vsi predmeti so bili v nadaljnji intenzivni kriminalistični preiskavi in ogledu kraja najdeni. V tretjem primeru pa je v začetku tega meseca izvršil tatvino denarja svojim bližnjim, ko je bil zaloten, pa si je z uporabo sile denar prilastil. V tem primeru oškodovanka ni bila poškodovana.

Policisti so z zbiranjem obvestil in na podlagi najdenih premetov ter drugih dokazov ugotovili, da je vseh treh dejanj utemeljeno osumljen 33-letnik iz območja Kočevja. Osumljencu je bila odvzeta prostost in je bil včeraj zaradi utemeljenega suma dveh kaznivih dejanj roparskih tatvin in ropa priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. V preteklosti je bil že obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Danes ponoči so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Gasilski cesti v Ljubljani. Voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Medvod je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v obcestne stebričke in prometno signalizacijo. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 1,13 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo. Zoper voznika, ki v nesreči ni bil poškodovan, policisti vodijo prekrškovni postopek.