urednistvo@preteklih24.si

Policisti mladoletniku zasegli kolo z motorjem

Včeraj, 6. maja ob 21.50 uri, so policisti PP Idrija v naselju Cerkno ustavili voznika neregistriranega kolesa z motorjem (starejšega mladoletnika).

Fotografija je simbolična

V nadaljevanju postopka so ugotovili, da mladoletnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu omenjeno vozilo zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Poškodovanje osebnega vozila na Idrijskem

Policisti PP Idrija so včeraj, 6. maja popoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Idriji. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec poškodoval desno stransko ogledalo na osebnem avtomobilu znamke Ford, prav tako je nepridiprav z neznanim ostrim predmetom poškodoval avtomobilski lak na prednjem desnem delu odbijača in prednjem desnem blatniku omenjenega vozila. S tem dejanjem je neznani storilec lastniku vozila povzročil za približno 400 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Povoženje divjadi na Vipavskem

Danes, 7. maja ob 5.40 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila znamke Kia povozila divjad (srna) na lokalni cesti med naseljem Lože in Vipavo. Slednja je vozila iz naselja Lože proti Vipavi. Med vožnjo na omenjeni relaciji je z njene leve strani na vozišče skočila srna in jo zadela s prednjim levim delom avtomobila, na vozilu je po trku z omenjeno divjadjo nastala materialna škoda. Za poginulo divjad je kasneje poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Ajdovski policisti so primer zaključili z
uradnim zaznamkom za zavarovalnico.