urednistvo@preteklih24.si

Na avtocesti s tovornega vozila padlo več zidakov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 185 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

FOT: PPP Novo mesto

Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, goljufije, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreče pri delu in poskusov izmika mejni kontroli.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Cerkljah ob Krki je v noči na 6. 5. nekdo skozi vrata vlomil v prostore prodajalne in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1200
evrov škode.

V noči na 6. 5. je v Dolenjih Kamencah na območju PP Novo mesto neznanec vlomil v pomožni objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kosilnico, motorno žago, samokolnico in sekiro. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1000 evrov.

PROMETNA VARNOST

Policisti PPP Novo mesto so bili obveščeni, da je na avtocesti med priključkoma Novo mesto zahod in Novo mesto vzhod s tovornega vozila padlo več zidakov. O nevarnih razmerah so takoj obvestili pristojne službe, ki so območje zavarovale in odstranile razsuti tovor. Zaradi hitrega odziva in previdnosti ostalih udeležencev se k sreči ni zgodila prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je do razsutja betonskih zidakov prišlo zaradi nepravilno zavarovanega tovora. Ob kontroli tahografa v tovornem vozilu je bilo ugotovljeno, da je 40-letni voznik na tem odseku po klancu navzdol vozil s hitrostjo 129 km/h, kljub temu da je hitrost za to skupino vozil omejena na 80 km/h, prekoračil pa je tudi čas dovoljene vožnje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in uvedli prekrškovni postopek tudi zoper pravno osebo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Slovenska vas je na vstop v Slovenijo pripeljala voznica osebnega avtomobila švicarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v vozilu na zadnjem sedežu odkrili državljanko Sirije, ki se je skrita pod odejo poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. 34-letni državljanki Švice so zaradi kršitev določil Zakona o tujcih izdali plačilni nalog, državljanko Sirije pa so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja obvladali in pridržali

Metliške policiste so okoli 20. ure poklicali na pomoč iz stanovanjske hiše v Metliki, kjer naj bi opit moški oškodovancu grozil, da ga bo ubil. Takoj so odšli na kraj, zbrali obvestila in 41-letnega kršitelja izsledili. Med postopkom je moški nadaljeval z nedostojnim vedenjem in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.