urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski policisti v desetih dneh obravnavali kar 5 vlomov in poskusov vlomov v poslovne prostore

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Divjad je bila minuli dan povožena na cesti Velesovo – Šenčur.

Kriminaliteta.

V Trbojah je bilo vlomljeno v stanovanjski objekt, v kraju Sovodenj pa v poslovni objekt. Iz poslovnega prostora so bili odtujeni
tobačni izdelki in menjalni denar.

V zadnjih desetih dneh so gorenjski kriminalisti obravnavali pet vlomov in poskusov vlomov v poslovne prostore različnih podjetij.

Konec aprila sta dva storilca v Todražu navirala okno poslovnega objekta, v Naklem pa je storilec s poškodovanjem ključavnice vlomil v skladišče. Ta mesec pa so storilci vlomili v poslovne objekte na Grencu ter v Sovodnju in Ratečah. Na Grencu je bil odtujen denar, v Sovodnju tobačni izdelki, v Ratečah pa športna oprema. Lastnike prodajaln in poslovnih objektov policisti pozivajo k ustreznemu varovanju premoženja s kombinacijo mehanskega in tehničnega varovanja, ki zagotavlja visoko raven zaščite lastnine, v primeru pravilne uporabe pa tudi bistveno zmanjšuje tveganje za vlom in večjo škodo.