urednistvo@preteklih24.si

Policisti na območju Radovljice poostreno nadzirali promet

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 2 obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo;1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

O smrti voznika zaradi zdravstvenih težav na območju Jesenic in o požaru na območju Tržiča so policisti vas obveščali že včeraj. Drugih/novih dejstev ni.

Blejski policisti so včeraj pomagali starejši občanki, ki je prijavila sum tatvine mobilnega telefona iz odklenjene stanovanjske hiše. Telefon je bil pri pregledu stanovanja najden, občanka pa pomirjena. Pozivamo k zaklepanju stanovanjskih objektov. To naj postane navada tudi ko so lastniki doma.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo varnostnika, da moški ne upošteva ukrepa nošenja maske v zaprtem javnem prostoru in se iz objekta kljub njegovim opozorilom zaradi te okoliščine ne želi odstraniti. Proti kršitelju poteka prekrškovni postopek zaradi neupoštevanja ukrepov varnostnika.

Če bi občan opozorilo varnostnika upošteval – bodisi bi si nadel masko ali pa bi objekt zapustil – dogodek niti ne bi bil prijavljen.

Kriminaliteta

Policisti so včeraj obravnavali prijavo vloma v osebni avtomobil v skupnih garažah na v Kranju. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

V Kranju je bila prijavljena tudi odtujitev električnega osebnega avtomobila Renault ZOE, bele barve, registrskih oznak MB GC-986.

Kranjskogorski policisti pa so obravnavali vlom v pomožni objekt z odtujitvijo športne opreme.

Poostren nadzor

Policisti so včeraj dopoldan na območju Radovljice usmerjeno poostreno nadzirali promet. Osredotočeni so bili predvsem na kršitve na križiščih, kjer pogosteje prihaja do prekrškov, in na tovorni promet. V nadzoru so sodelovali tudi policisti s specialnim vozilom Policije z vgrajenim videonadzornim sistemom in strokovnjaki za nadzor nad preobremenitvami tovornih vozil.

Skupno je bilo ugotovljenih 37 kršitev prometnih pravil, med njimi predvsem zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, uporabe telefonov med vožnjo, neuporabe varnostnega pasu, prehitre vožnje (najvišja hitrost 70 na omejitvi 50 km/h) in prekoračitve teže. V enem primeru so iz prometa policisti izločili tudi voznika z 0,49 mg/l alkohola. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varnim dejanjem.
Policisti bodo z nadzori še nadaljevali.